Activitats

abril 2024
MONTUEWEDTHUFRISATSUN
1
2
3
4
5
6
7
CONTE
CUENTO
8
9
10
11
12
13
14
CONTE
CUENTO
15
16
17
18
19
20
21
CONTE
CUENTO
22
23
24
25
26
27
28
CONTE
CUENTO
29
30
1
2
3
4
5

Castellà

Català

Nou projecte que es durà a terme els mesos de febrer, març, abril i maig.

És un projecte que està inclòs en el Festival Muts, de dansa-teatre, iniciat el 2023 a l’Esquirol. El mes de juliol es duran a terme actuacions de gran nivell i participació activa de la comunitat de l’Esquirol on el Casal i un grup de residents tindran protagonisme, actuant conjuntament amb l’Espai Activa’t, l’Institut Escola El Cabrerès…

Els tres ballarins Àngel Duran, Joana Rañé i l’Elisabeth Duran, amb l’Ajuntament de L’Esquirol, han fet possible aquest projecte per fomentar la dansa i la creativitat a la comunitat local.

Al Casal la Joana Rañé impartirà de febrer a maig, setmanalment, tallers de moviment adaptat per crear una coreografia que tindrà cabuda al Festival.

L’any passat per Sant Joan, la Joana va oferir un taller dedicat a la Revetlla, un taller on el moviment, sons, música i complicitat va fer que els residents que hi varen assistir, quedessin meravellats de la proposta. És per això que aquest any es farà un pas més i participarem del Festival activament.

Activitats socials, terapeutiques i de dinamització al Casal

Les activitats i celebracions que es realitzen al Casal són nombroses, son activitats socials, dinamitzadores i terapeutiques.

També es realitzen moltes activitats religioses que tenen caràcter voluntari i volen oferir als nostres usuaris la possibilitat d’apropar-se a qui ho desitgi els valors cristians.

Es tenen en compte totes les festes tradicionals de caràcter religiós i la nostra capella és el lloc emblemàtic, on moltes d’aquestes activitats es porten a terme:

Celebrem Tot Sants, recordant als nostres éssers estimats, fem reminiscència del sentit d’aquesta festivitat i que representa per nosaltres.

Nadal, amb els clàssics pastorets, la bonica Missa del Pollet, els tallers amb referències a Nadal, el seu origen, l’Advent, la visita dels Reis Mags, la decoració amb el pessebre a la capella, concerts nadalencs, recitals de poemes.

El Dimecres de Cendra, la Quaresma, els tallers de llorer, la decoració amb els palmons i palmes a la capella del Casal, les misses de Setmana Santa.

També celebrem el Corpus, en dies d’antelació els residents preparen ornaments florals fets per ells per decorar l’altar.

El dia 14 de setembre celebrem la festa de l’Exaltació de la Santa Creu, amb una missa i diferents activitats de caràcter festiu.

Cada dia un grup de residents, que ells es fan anomenar el grup del rosari, resen el rosari, fan les seves oracions, llegeixen l’evangeli i resen l’àngelus …

Els dijous i dissabtes es fa missa al Casal, i els dissabtes és oberta al poble.

Altres activitats que es realitzen són el santoral un cop al mes, per demanda dels residents fem treballs de pintura amb imatges de la Bíblia i treballem els valors essencials de la fe cristiana en els tallers que parlem d’emocions i valors.

Si ho desitgen fem sortides a espais religiosos i culturals, com el Museu Episcopal i ermites de la zona.