La Residència

LA NOSTRA HISTÒRIA… LA DEL CASAL DE LA SANTA CREU

El dia 12 de març de 1953 la Germana Cristina Rosell, superiora de la Comunitat de les Germanes Hospitalàries de la Santa Creu en el poble de Santa Maria de Corcó, exposava la necessitat de l’obertura d’una escola graduada per a  Primeres ensenyances per nenes i un parvulari, dirigides i servides per Religioses de la Comunitat i sol.licitava el permís per a iniciar aquest projecte tant necessari.

Durant gairabé 50 anys el Casal va funcionar com escola per a molts nens i nenes del poble de Santa Maria de Corcó, i on també hi venien nenes d’altres zones de la comarca, fent estades durant l’estiu, convivint amb les Germanes i ocupant uns espais creats per aquest objectiu.

Són molts els records que en tenen avui aquestes persones, ja adultes, d’històries entre aules, del cosidor de la tercera planta, i del pati i jardins del Casal, així com de la relació tant especial que tant els alumnes com els seus pares van establir amb les Germanes Hospitalàries. Val a dir, que la seva presència, al poble, va ser molt ben rebuda i valorada, i encara avui dia són un referent en aquesta comarca.

Cap als anys 90 el Casal va objectivar una altre necessitat més important i necessària, i davant la situació de cada vegada menys alumnes al centre, es va canviar la finalitat d’aquest i va passar a atendre a persones grans, constituïnt al 1998 la Llar Residència del Casal de la Santa Creu.

Des d’aleshores els canvis han anat sent necessaris, fins arribar avui dia a tenir una residència amb atenció més social i sanitària, i com a centre que dóna resposta a necessitats d’atenció continuada a persones grans que decideixen venir a viure al Casal sent un referent de la zona.