Història

La nostra Congregació va ser fundada el 9 de juliol de 1792. Té el seu inici en una Germandat de Caritat o Pia Associació de “Dones infermeres dedicades al servei dels pobres de l’Hospital de la Santa Creu, de Barcelona”.

LA NOSTRA FUNDADORA

TERESA CORTÉS BARÓ, nascuda el 20 de desembre de 1762 a “Pobla de Segur” (Lleida), va donar un gran impuls a la Fundació i amb el seu exemple va imprimir el CARISMA de Caritat i dedicació als més necessitats, que s’ha mantingut amb fidelitat al llarg dels anys.

LES NOSTRES COFUNDADORES

Mares TERESA ALBÀ BUSQUETS i ENCARNACIÓ CANALS COMAS. El 16 de juliol de 1927 es constitueix la Congregació religiosa amb el nom de: GERMANES HOSPITALÀRIES DE LA SANTA CREU.

ESPIRITUALITAT

Està centrada en SERVIR A CRIST NECESSITAT I SOFRIENT EN ELS POBRES». L’esperit de Sant Vicent de Paül configura la nostra espiritualitat que, segons la vivència de Teresa Cortés, es pot resumir així: “Veure a Crist als malalts i nens abandonats“.

La Santa Creu és la nostra titular, ens recorda el patiment de Crist, que és el patiment dels nostres germans necessitats i ens diu: “Tot allò que feu a cadascun d’ells a mi em ho feu”.

Maria, mare nostra i mare de l’Església, per la seva disponibilitat sense reserva, és per a nosaltres model de fidelitat i entrega.

CARISMA HOSPITALARI

Servei generós als pobres malalts i necessitats. Abnegació i total disponibilitat per prestar els serveis més humils i necessaris a la societat, sempre en procés de canvi, segons el nostre carisma. Hospitalitat sincera cap a qui busqui la nostra ajuda. Senzillesa i alegria “Qui practiqui la misericòrdia ho faci amb alegria”. Desinterès de tot benefici temporal “millor és donar que rebre”. Amor a la Santa Creu, única en la qual volem gloriar-nos.