La nostra cuina

La Cuina de Sempre!

La residència disposa d’un servei propi de cuina per poder garantir i oferir una dieta saludable, buscant l’equilibri entre totes les elaboracions i ingredients que s’ofereixen al llarg de la setmana en les diferents ingesta.

Respectar les característiques individuals dels comensals de la residència per aconseguir que l’acte de menjar sigui un moment agradable, enriquidor i plaent.

Les elaboracions són senzilles i aliments de fàcil deglució, evitant les carns amb molts ossos, peixos amb espines, fruites amb moltes llavors, així com textures molt fibroses que dificultin la mastegació i, en conseqüència, puguin comprometre la seva correcta nutrició.

Per complir amb aquestes premisses, es controla que els menús compleixin amb les següents característiques:

Variats: reflectim tots els grups d’aliments i complem amb les freqüències de consum setmanals recomanades de verdura, arròs, pasta, aus i fruita. Aquest control ens permet assegurar un correcte aport nutricional de tots els usuaris.

Agradables: procurem que la presentació dels plats sigui atractiva i colorista, fent que siguin més desitjables. De la mateixa manera, tenim en compte la gastronomia tradicional de la zona, respectant la temporada dels aliments i oferint productes d’alta qualitat.

Suficients: busquem que els menús no presentin mancances ni excessos. A més, adaptem els menús a les característiques específiques del col·lectiu, segons les seves patologies i/o necessitats especials com hipertensió, diabetis, sobrepès o obesitat, al·lèrgies i intoleràncies alimentàries, entre altres requeriments específics.

Ofereixem les següents opcions: Basal, fàcil mastegació, diabètic, hipocalòrica, hiposòdica, sense lactosa, sense gluten, triturat, astringent, rica en fibra i hipercalòrica.

A la cuina, es segueix el protocol de triturats. És una eina imprescindible en la qual han estat formats els professionals que treballen en la cuina, atenent als següents punts:

  • Característiques del col·lectiu a qui va destinat.
  • Consciència de la necessitat de ser rigorosos en els procediments.
  • Valor de la proteïna en una dieta triturada i com aconseguir-la.
  • Definir el sabor, color i textura en la dieta triturada.

La bona pràctica en l’elaboració d’un triturat es tradueix en un aliment nutritiu i desitjable que satisfà tant a qui el menja com a qui el prepara.

Disposem de menús de temporada i amb productes de proximitat i també gaudim de menús festius, més elaborats, en les festes assenyalades i celebracions de la pròpia residència, així com en les jornades gastronòmiques que celebrem.

Mai no falten els nostres postres casolans!