Dia Mundial de l’Alzheimer

Event date: setembre 21, 2023Categories:

El 21 de setembre se celebra el Dia Mundial de l’Alzheimer, data instituïda per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i l’Alzheimer’s Disease International (ADI). L’objectiu d’aquesta commemoració és donar a conèixer la malaltia i les seves conseqüències sociosanitàries, i demanar el suport i la solidaritat de la població, les institucions i els organismes oficials. 

El 21 de setembre se celebra el Dia Mundial de l’Alzheimer, data instituïda per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i l’Alzheimer’s Disease International (ADI). L’objectiu d’aquesta commemoració és donar a conèixer la malaltia i les seves conseqüències sociosanitàries, i demanar el suport i la solidaritat de la població, les institucions i els organismes oficials.

Al Casal o celebrem a partir d’exposicions fotogràfiques, xerrades per tenir una vida activa i saludable i l’activitat més esperada que és la teràpia animal. Aquella setmana les famílies i treballadors porten les seves mascotes. Els residents gaudeixen aquest dia de la visita dels animals de companyia.

Els principals beneficis de la teràpia amb animals són potenciar les habilitats de comunicació i de relació personal, millorar l’autoestima i l’autonomia, estimular activitats motrius concretes (amanyagar, acaronar, raspallar), millorar les relacions i habilitats socials (empatia, saludar, interessar-se pels altres), reduir els estats d’ansietat, depressió. A aquests se sumen la millora de l’estat d’ànim, la disminució de l’ansietat i l’estrès, desenvolupar vincles positius, afavorir l’estimulació mental. El vincle amb l’animal reforça l’empatia, el respecte i la comunicació.