SES MAJESTATS ELS REIS D’ORIENT

Event date: gener 5, 2023 - gener 6, 2023Categories:

Al Casal tenim l’honor de rebre cada any la visita màgica de Ses Majestats els Reis d’Orient, acompanyats dels patges. Els residents poden gaudir del discurs dels Reis i la seva presència. Ens saluden i ens acompanyen, reparteixen coca per a tothom i visiten a totes les persones del centre. A més de la coca ens porten un bonic detall per a tots els residents.
És un dia inoblidable, especial, ple d’il·lusió.

El dia de Reis tenim dinar especial, un dinar ben bo acompanyat del tradicional tortell de Reis, pastís típic de la cuina catalana en forma d’anella, fet de pasta de full o d’alguna altra mena, i farcit de massapà, que porta fruita confitada, pinyons i sucre llustre al damunt, i està decorat amb una corona daurada de cartó al centre del pastís.

És costum de menjar-lo el 6 de gener, per celebrar el Dia de Reis, aquest tortell conté dues sorpreses amagades: una fava seca i una figureta (normalment d’un dels Reis). Segons la tradició, aquell qui troba la figureta dins el seu tros és coronat, mentre que qui troba la fava és a qui li toca pagar el tortell.