5 de juny Dia Mundial del Medi Ambient

En defensa del Medi Ambient

A les residències de les Germanes Hospitalàries de la Santa creu, treballem per donar veu a les persones usuàries, empoderant amb la seva participació, l’envelliment actiu.

Avui les sis residències de les Germanes Hospitalàries de la Santa Cruz, han realitzat un vídeo reunió, acompanyats de l’equip tècnic de cada residència, per a defensar el Medi Ambient, explicar i mostrar ells mateixos les activitats que han realitzat per a la contribució de la lluita contra el canvi climàtic.

Per  poder aportar el nostre granet de sorra en defensa del Medi Ambient, ja que ahir es va celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient, avui per primera vegada, hem connectat les sis residències de la Congregació de Germanes Hospitalàries de la Santa Cruz mitjançant una vídeo reunió.

Ha estat una experiència gratificant veure com les persones usuàries de les residències han participat,  gaudit i agraït la seva col·laboració alhora que han pogut compartir amb altres usuaris als quals els separa més de cinc-cents quilòmetres de distància.

Cada any, el 5 de juny es celebra el Dia Mundial del Medi Ambient com un esdeveniment global per a fomentar l’acció contra la crisi climàtica i conscienciar sobre els problemes ambientals més urgents per al planeta. Aquest dia és una oportunitat per a reflexionar sobre la importància de cuidar el nostre entorn i actuar en conseqüència per a protegir-lo.

El medi ambient proporciona els recursos necessaris per a la supervivència de l’espècie humana, la nostra alimentació, aigua potable, aire pur i hàbitat adequat.

El medi ambient influeix i molt en la qualitat de vida de les persones majors i hi ha evidències que l’entorn ambiental influeix significativament en el seu benestar.

La contaminació ambiental pot accelerar l’envelliment i afectar la salut de les persones grans.

Hi ha estudis realitzats on s’ha constatat que el factor ambiental és el més determinant en la qualitat i l’expectativa de vida.

Estar en contacte amb la naturalesa pot millorar la salut física i mental.

Cal realitzar activitats a l’aire lliure, Caminar i passejar, exercicis, jardineria, observació dels ocells, l’exposició al sol i la connexió amb la naturalesa ens aporta nombrosos beneficis.

Hem d’afavorir la supervivència i evolució d’altres espècies, No som els únics habitants del planeta. Cuidar el medi ambient també beneficia a altres éssers vius, preservant la biodiversitat i l’equilibri ecològic.

Tots els components del medi ambient estan interconnectats. Si alterem un, afectem als altres. Mantenir aquest equilibri és fonamental per a la salut del planeta i, per tant, per a la nostra qualitat de vida.

En resum, cuidar el medi ambient no sols és essencial per a les futures generacions, sinó també per al benestar dels qui ja han viscut moltes primaveres.