A les residencies de Germanes Hospitalaries de la Santa Creu: Elaborem pa.

La pasada setmana a les residencies de les Germanes Hospitalarias de la Santa Creu, Llar Ntra. Sra. Del Pilar, Casa de Repòs, Residencia Santa Creu i Residencia Casa de Familia, s’ha desonvolupat la primera activitat corresponent al programa que els tècnics de les residencies van cocrear juntament amb Serunion, empresa proveidora del servei de cuina a les nostres residencies.

L’activitat ha consistit en Elaborar pa,  que entra dins de la teràpia de reminiscència, una eina d’estimulació cognitiva que ajuda als més grans a recordar experiències passades.

També els ha servit per activar els records, les emocions i sentiments mitjançant les receptes, tot estimulant els sentits; l’olfacte, el gust, el tacte i la vista.

A totes les residencies, vam poder gaudir d’aquesta activitat i totes les persones van poder-hi participar.

 Mentre l’elaboràvem anàvem recordant els ingredients que necessitem.

Vam recordar la importància de les quantitats, el temps de fermentació… mentrestant vam parlar sobre com feien elles el pa, com l’amassaven, i van sorgir moltes anècdotes.

Un cop va passar l’estona de fermentació ens vam posar “mans a la massa”, cadascuna d’elles va poder escollir la forma que més li agradava, i en acabar ho vam posar al forn.

Va ser tota una experiència poder treballar amb el record, amb molt èxit amb les persones que van participar, fins i tot aquelles que els hi costa una mica formar part dels grups de treball, en aquest cas també es van involucrar.

Un dia dedicat al pa, com a element central, per la seva importància en la cuina del segle XX, utilitzat en diverses elaboracions arreu.

 Així doncs, una bona excusa per estimular el record i les papiles gustatives ja que al dematí, vam treballar el taller de cuina.

Per dinar vam gaudir d’un menú especial dedicat al pa, preparat per l’ocasió.

Migas a la extremeña.

Rap al pa fregit de Sanlúcar

Llet fregida de postre

I per sopar, els més atrevits, vam poder tastar i gaudir del pa elaborat al matí. 

Si us animeu, aqui teniu el procediment.