La cuina del record

Presentació de La Cuina del Record en els esmorzars temàtics organitzats per l’Associació CSSCC en col·laboració amb Serunion

El passat 29 de juny es va celebrar a la Residència Santa Creu un dels esmorzars temàtics que organitza l’Associació de Centres Sociosanitaris Catòlics de Catalunya (ACSSCC) al que hi van assistir més de 50 representants dels centres associats.

 L’esmorzar temàtic va tractar sobre RESPONSABILITAT CIVIL DE PERSONES ADMINISTRADORES, DIRECTORES I/O PATRONES DE RESIDÈNCIES. Va anar adreçat a totes les persones que tinguin responsabilitats a nivell d’administració, direcció i/o patronat dels centres associats.

La Ponència va ser a càrrec de Tomás Segura, advocat especialista en Dret Processal, Patrimonial, privat i públic, i assessorament a entitats sense ànim de lucre. També vam comptar amb  la col.laboració d’un expert  de UMAS companyia asseguradora per conèixer les cobertures que existeixen.

Serunion, l’empresa especialitzada en serveis de restauració col·lectiva, va oferir l’esmorzar als assistents. Durant l’esdeveniment, Anna Deselaers, Directora Regional de Catalunya de Serunion, va presentar el projecte “La Cuina del Record”, co-creat amb l’equip d’educadors socials del Grup de Residències Germanes Hospitalàries de la Santa Creu. Una iniciativa té com a objectiu millorar la qualitat de vida dels residents mitjançant la rememoració dels sabors de tota la vida, aquells que desperten records de moments alegres i que ajuden a recuperar les receptes tradicionals de la nostra cultura gastronòmica mediterrània, reconeguda com a patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO el 2013.

El projecte “La Cuina del Record” es desenvolupa en el marc de l’atenció centrada en la persona (ACP) i consta de 12 jornades gastronòmiques, una per cada mes, que incorporen diferents activitats relacionades amb la temàtica del mes. Aquestes activitats les han  treballat l’equip d’educadors socials tenint en compte criteris funcionals, cognitius i terapèutics. A més, per reforçar el vincle entre el passat i el present, s’han dissenyat uns materials gràfics que es compartiran amb les famílies dels residents perquè puguin conèixer el projecte i saber quina temàtica es treballarà cada mes a la residència.

En el projecte “La Cuina del Record” han participat els següents educadors socials: Judit Coll de la Residència Ntra Sra del Pilar, Antoni Illa de Casa Repos, Marina Fuentes i Alba Dominguez de la Residència Santa Creu, Marc Aguilar de la Residència Casa de Família i la psicóloga de Ntra Sra. del Pilar i Casa de Repòs, Carmen Medrano.

Sobre ACSSCC

ACSSCC és una associació que agrupa actualment 54 centres socio-sanitaris de Catalunya, representats per 19 congregacions religioses, 10 fundacions i 2 associacions. Aquests centres ofereixen serveis com residències geriàtriques, centres per a persones amb discapacitat, cases d’acollida per a mares solteres amb els seus fills, menjadors socials, serveis d’atenció domiciliària, centres de dia i centres psiquiàtrics. ACSSCC treballa en el sector sociosanitari en col·laboració amb personal religiós i laic, amb l’objectiu d’oferir una atenció personalitzada i de qualitat.

Sobre SERUNION

Serunion és l’empresa de referència en el sector de la restauració col·lectiva, que destaca per la seva qualitat culinària, l’atenció al client, la sostenibilitat i l’enfocament personalitzat. Amb el seu compromís amb la salut, el sabor i el benestar dels seus clients, Serunion es consolida com un referent en el mercat de la restauració col·lectiva a nivell nacional.

Ofereix serveis d’alimentació i nutrició en diversos àmbits com ara hospitals, escoles, empreses, residències i altres col·lectivitats.