París 70

Esdeveniment significatiu que va tenir lloc el passat dia 15 d’abril.

Ens plau informar-vos que les persones usuaries del Casal, en col·laboració amb els estudiants del cicle superior del nostre estimat Institut Escola el Cabrerès, van visionar el commovedor curtmetratge titulat “París 70”. Aquest curtmetratge narra les vivències d’en Jan, qui es troba cuidant a la seva mare que pateix Alzheimer, explorant els reptes i emocions que sorgeixen en aquesta situació.

A més, després de la projecció del curtmetratge, es va dur a terme un enriquidor debat per compartir els sentiments i sensacions que ens va despertar aquesta obra cinematogràfica. Aquest espai va permetre als espectadors reflexionar sobre temes importants relacionats amb el cuidat de persones majors i les malalties neurodegeneratives.

Va ser un plaer tenir la presència del director d’aquest inspirador curtmetratge, qui, com molts de vosaltres sabeu, és fill de l’Esquirol. Durant l’esdeveniment, vam tenir l’oportunitat de parlar amb ell sobre el procés de creació d’un curtmetratge i com abordar temes delicats de manera respectuosa i autèntica.

Aquest esdeveniment va ser molt més que una simple projecció cinematogràfica; va ser una oportunitat perquè les persones usuaries del Casal de la Santa Creu i estudiants expressessin la seva creativitat, empatia i solidaritat, i perquè les nostres comunitats s’unissin entorn de temes importants i rellevants per a tots nosaltres.

El curt només es pot visionar a una plataforma digital.


L’Institut Escola El Cabrerès ha estat destacat a la revista Estrip per les activitats intergeneracionals que es duen a terme conjuntament amb el Casal Aquest article ressalta la importància de les experiències compartides entre les diferents generacions i els seus beneficis per al creixement i l’aprenentatge dels infants i el benestar de la nostra gent gran.

Gràcies a aquestes meravelloses iniciatives  estem construint una comunitat més unida i inclusiva.